Εξοπλισμοί σκι

Φόρμα Επικοινωνίας

Τηλεφωνική επικοινωνία

+359878169447

www.banskohotels.gr

Όλα τα ξενοδοχεία - εστιατόρια

Οι ενοικιάσεις TSAKIRIS Ski & Snowboard λειτουργούν στο χιονοδρομικό κέντρο του Bansko από το 2008 και δημιουργήθηκαν από την οικογένεια Τσακίρη με πολυετή πείρα στο χώρο των ενοικιάσεων εξοπλισμού ski και snowboard (από το 1990 στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα) και μεγάλη αγωνιστική ιστορία στη χιονοδρομία.

Ο Αθανάσιος Τσακίρης, πατέρας της οικογένειας ήταν χιονοδρόμος αθλητής από το 1983 και ο καλύτερος Έλληνας αθλητής διάθλου (σκι, σκοποβολή) όλων των εποχών. Ενεργός και πρωταθλητής μέχρι την ηλικία των 45, με πάνω από 600 συμμετοχές και διεθνείς και εθνικούς αγώνες, χρυσός πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης επί σειρά ετών με 5 συμμετοχές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Calgary 1988, Albertville 1992, Lillehammer 1994, Nagano 1998, Vancouver 2010). Η μαμά Ειρήνη Γλάβα Τσακίρη υπήρξε και εκείνη πρωταθλήτρια χιονοδρόμος με χρυσή πανελλήνια και βαλκανική νίκη ενώ έχει πραγματοποιήσει την πρώτη συμμετοχή στην ιστορία της ελληνικής χιονοδρομίας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου. Και οι δύο είναι απόφοιτοι της Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα χειμερινά αθλήματα. Την ιστορία της οικογένειας στη χιονοδρομία έρχονται να συμπληρώσουν οι δύο κόρες τους Παναγιώτα και Μαρία. Η Παναγιώτα Τσακίρη, επίσης πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημίας, ξεκίνησε την ενασχόληση της με το αγωνιστικό σκι το 2005 κι από τότε είναι χρυσή πανελληνιονίκης στο σκι δρόμων αντοχής και το δίαθλο. Χρυσή, ασημένια και χάλκινη βαλκανιονίκης, συμμετείχε στην πρώτη της Ολυμπιάδα στο Torino 2006 σε ηλικία 15 ετών για να ακολουθήσουν άλλες δύο: στο Vancouver το 2010 και στο Sochi το 2014 ως περήφανη σημαιοφόρος της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας.

Η Ολυμπιάδα του Vancouver το 2010 ήταν πολύ ξεχωριστή για την οικογένεια Τσακίρη, αφού κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ: Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία του αθλητισμού συμμετείχαν πατέρας και κόρη ως αθλητές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και η μικρότερη κόρη όμως της οικογένειας, Μαρία, ακολουθεί τα χνάρια των υπολοίπων έχοντας ήδη στο δυναμικό της χρυσές πανελλήνιες νίκες στην κατηγορία νεανίδων αλλά και χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε βαλκανικά κύπελλα δρόμων αντοχής και διάθλου.

«Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε τις γνώσεις, το μεράκι και την αγάπη μας για τη χιονοδρομία, πάντα με συνέπεια και ενδιαφέρον για τον κάθε πελάτη μας ξεχωριστά. Η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς είναι το χαμόγελο των πελατών μας.
Σας ευχαριστούμε.»

Οικογένεια Τσακίρη

SKI

Μετά από 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας κι έχοντας ως βίωμα το σκι ως αθλητές αλλά και ως τουρίστες, γνωρίζουμε τι χρειάζεται ένας αρχάριος, ένας μεσαίου επιπέδου σκιέρ αλλά είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού λάτρη του σπορ.

Μόλις 150 m από τη βάση του λιφτ (Gondola lift) έχουμε διαμορφώσει 3 άνετους χώρους για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή σας.

Δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλων γκρουπ
Ανανέωση του εξοπλισμού μας κάθε χρόνο
Δωρεάν αποθήκευση του εξοπλισμού
Δοκιμάστε διαφορετικά μοντέλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή τη διάθεσή σας δωρεάν ακόμη και καθημερινά
Υγρό wax στο ζευγάρι σας, όταν το απαιτούν οι συνθήκες του χιονιού!

Ο εξοπλισμός μας διαβαθμίζεται σε 3 κατηγορίες κάθε μια από τις οποίες απευθύνεται σε διαφορετικά γκρουπ σκιέρ ανάλογα με το επίπεδο, τις ικανότητες και τις απαιτήσεις τους. Έτσι διαμορφώσαμε τις Basic , Silver και Gold σειρές εξοπλισμού για αρχάριους-μεσαίου επιπέδου σκιέρ, μεσαίου επιπέδου-πολύ καλούς σκιέρ (advanced) και άριστους σκιέρ (experts). Τα πέδιλα της κάθε κατηγορίας έχουν μικρές διαφορές στο κόστος το οποίο εξαρτάται από το ζευγάρι που θα επιλέξετε.
Το προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στον καταλληλότερο εξοπλισμό ανάλογα με τα σωματομετρικά σας χαρακτηριστικά, το επίπεδο αλλά και τον είδος των σκι που επιθυμείτε :

All – mountain
On-piste
Freestyle / Park & Pipe
Freeride
Racing skis
Από νούμερο 25 για τους πολύ μικρούς μας σκιέρ έως και 52!
(παιδιά: <=12 ετών)

SNOWBOARD

Αναζητείστε και βρείτε στο κατάστημά μας το σετ snowboard που θα καλύψει τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις. Μόλις 150 m από τη βάση του λιφτ (Gondola lift) έχουμε διαμορφώσει 3 άνετους χώρους για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή σας.

Δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλων γκρουπ
Ανανέωση του εξοπλισμού μας κάθε χρόνο
Δωρεάν αποθήκευση του εξοπλισμού
Δοκιμάστε διαφορετικά μοντέλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή τη διάθεσή σας δωρεάν ακόμη και καθημερινά
Υγρό wax δωρεάν στο σανίδι σας όταν το απαιτούν οι συνθήκες του χιονιού!
Ο εξοπλισμός μας διαβαθμίζεται σε 3 κατηγορίες κάθε μια από τις οποίες απευθύνεται σε διαφορετικά γκρουπ rider ανάλογα με το επίπεδο, τις ικανότητες και τις απαιτήσεις τους. Έτσι διαμορφώσαμε τις Basic , Silver και Gold σειρές εξοπλισμού για αρχάριους-μεσαίου επιπέδου snowboarders, μεσαίου επιπέδου-πολύ καλούς snowboarders (advanced) και άριστους snowboarders (experts). Τα snowboards της κάθε κατηγορίας έχουν μικρές διαφορές στο κόστος το οποίο εξαρτάται από το σανίδι που θα επιλέξετε.
Το προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στον καταλληλότερο εξοπλισμό ανάλογα με τα σωματομετρικά σας χαρακτηριστικά, το επίπεδο αλλά και το είδος της σανίδας που επιθυμείτε:

  • All mountain
  • Freestyle
  • Freeride
  • Powder
  • All mountain

Το πιο κοινό είδος σανιδιού. Αν πριν ξεκινήσεις το freeride ανάμεσα από τα δέντρα, θέλεις να «χτυπήσεις» πρώτα το πάρκο, αυτό είναι το είδος που σου ταιριάζει. Τα σανίδια αυτά έχουν κατασκευαστεί για όλες τις συνθήκες χιονιού και τερέν. Το 90% όλων των riders χρησιμοποιεί αυτό το είδος σανίδας λόγω της ευελιξίας του να μπορεί να «παίζει» παντού. Είναι επίσης η ιδανικότερη επιλογή για τους αρχάριους μέχρι να αποφασίσουν ποιο style τους ταιριάζει καλύτερα.

Freestyle

Ελαφριά, κοντά, μαλακά, twin tip σανίδια, ότι πρέπει για να «χτυπήσεις» το πάρκο του χιονοδρομικού. Rails (κάγκελα), jibbing boxes, kickers (άλματα) και κάθε είδους trick θα είναι δικά σου με ένα τέτοιο σανίδι. Τέλεια επιλογή για το πάρκο άλλα όχι ιδανικό για σταθερότητα στις στροφές και ταχύτητα όταν κάνεις κατάβαση στις πίστες.

Freeride

Κατά βάση σχεδιασμένα για off-piste (backcountry), για να «οργώνεις» την πούδρα ή να κατεβαίνεις τις απότομες και απάτητες πλευρές ενός βουνού. Το συγκεκριμένο στυλ είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένο στους riders που είναι τυχεροί να έχουν μεγάλα βουνά ή μεγάλες ποσότητες χιονιού στην περιοχή τους. Συνήθως είναι πιο σκληρά σανίδια και πιο μεγάλα σε ύψος, με directional shaped ή directional twin που σημαίνει πως η μύτη του σανιδιού είναι μακρύτερη από την ουρά, η οποία είναι και πιο άκαμπτη ώστε να έχει καλύτερο έλεγχο και να «επιπλέει» περισσότερο στην πούδρα. Το freeride είναι η βάση του snowboard , αφού κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και πάντα θα κατέχει σημαντική θέση στο σπορ.

Powder

Συνήθως είναι συνδεδεμένα με το freeride αλλά πλέον οι κατασκευαστές τους δίνουν περισσότερη σημασία. Έχουν πολύ μεγάλο και φαρδύ nose και συχνά πιο στενό tail. Οι δέστρες τοποθετούνται κατά πολύ προς την πίσω πλευρά του σανιδιού για καλύτερη επίπλευση. Επίσης πολλά από αυτά κατασκευάζονται με rocker (βλέπε παρακάτω) στις άκρες για να βοηθάει και να μην βουλιάζει η μύτη του σανιδιού.

Camber

Camper είναι το παραδοσιακό προφίλ στα snowboards, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στους high-level park and pipe αθλητές γιατί προσφέρει maximum pop. Παρέχει μεγάλη σταθερότητα στις στροφές και είναι τέλειο για all around riding και «παιχνίδι» στην πίστα.

Rocker

Το αντίθετο του camber.To συγκεκριμένο στυλ βοηθάει πολύ στα box και rails του πάρκου καθώς και στην πούδρα. Συνήθως είναι πολύ πιο μαλακά σανίδια και βοηθάνε να προσγειώσεις spins (180, 270, 360 κλπ.) ακόμη και αν δεν έχεις αρκετή περιστροφή κατά το άλμα. Όχι το ιδανικότερο σανίδι αν στόχος σας είναι η ταχύτητα.

Flat

Για progressive riders. Το συγκεκριμένο στυλ εμπνεύστηκε από το skate style. Για fun σε boxes, rails, urban style riding. Δεν είναι το πιο γρήγορο σανίδι αλλά σίγουρα είναι αρκετά ιδιαίτερο όσο και αν δεν του φαίνεται!

Mixed camber

Κάθε εταιρία αναπτύσσει διαφορετικές και νέες τεχνολογίες. Ο συνδυασμός των cambers είναι αυτό που έχει φέρει την εξέλιξη στα σανίδια και συνεχώς παράγονται διαφορετικές κατασκευές ακόμη και αυτήν την στιγμή που διαβάζετε αυτήν τη περιγραφή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην περιγραφή του κάθε μοντέλου που σας ενδιαφέρει.

Flex (ελαστικότητα)

Soft (μαλακό σανίδι) : Συγχωρεί τα λάθη και είναι εύκολο στις στροφές. Συνήθως προτιμάται από αρχάριους, riders με χαμηλό κέντρο βάρους καθώς και park riders.
Stiff (σκληρό σανίδι) : έχει καλύτερη πρόσφυση στις στροφές, πολύ σταθερό σε μεγάλες ταχύτητες και συνήθως προτιμάται από freeriders.

WIDE Snowboards
Έχουμε φροντίσει και διαθέτουμε wide snowboards, δηλαδή φαρδύτερες σανίδες κάθε στυλ, για τους riders με μεγαλύτερο νούμερο μπότας.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί το γεγονός ότι δεν έχετε εφοδιαστεί με τον κατάλληλο ρουχισμό και αξεσουάρ για τις χειμερινές σας διακοπές. Έχουμε φροντίσει να διαθέτουμε προς ενοικίαση ότι ενδέχεται να χρειαστείτε για απολαύσετε την εξόρμηση σας στο βουνό :

Ρουχισμός

Αδιάβροχα-αντιανεμικά μπουφάν και παντελόνια γνωστών εταιριών για να κάνετε το αγαπημένο σας σπορ ή να περιηγηθείτε στο βουνό ζεστά και άνετα.

Γάντια

Αδιάβροχα και ζεστά γάντια, είτε είστε λάτρης του ski και του snowboard, είτε του...χιονοπόλεμου.

Κράνος

Ο σημαντικότερος παράγοντας για την θετική έκβαση της εξόρμησής σας στο βουνό είναι η ασφάλεια σας. Έτσι, διαθέτουμε κράνη για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους skiers και snowboarders.

Τα κράνη μας υποστηρίζουν τη χρήση κάμερας GO PRO.

Μάσκες

Δυνατότητα ενοικίασης μάσκας για να προστατέψετε τα μάτια σας από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες.

GO PRO ΚΑΜΕΡΕΣ

Αποτυπώστε τις πιο extreme στιγμές των χειμερινών σας διακοπών με τον πιο extreme τρόπο!

Οι GO PRO κάμερες είναι οι πιο ευέλικτες κάμερες στον κόσμο με πάρα πολλούς τρόπους τοποθέτησης τους ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης τους. Είναι αδιάβροχες και πολύ ανθεκτικές λόγω της ειδικής θήκης τους και χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες αθλητές, σκηνοθέτες και λάτρεις σε αθλήματα δράσης.

ΕΛΚΗΘΡΟ

Αν καταλήξατε στο ότι το ski και το snowboard δεν είναι για εσάς, επενδύστε σε άλλο...σπορ! Έλκηθρο για μικρούς και μεγάλους για να περάσετε εξίσου διασκεδαστικά την ημέρα σας στο βουνό.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Για εσάς που είναι η πρώτη σας φορά στο βουνό και θέλετε να διδαχτείτε ski ή snowboard, είτε για εσάς που είστε γνώστες του αντικειμένου και επιθυμείτε να βελτιώσετε την τεχνική σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα δίπλα σε πτυχιούχους επαγγελματίες εκπαιδευτές.

Τα μαθήματα ski και snowboard στο Bansko γίνονται κυρίως 2ωρα ή 4ωρα ενώ κατόπιν συνεννόησης μονόωρα ή πολύωρα (κυρίως σε off-season περιόδους). Μπορείτε να επιλέξετε private μάθημα (1 άτομο), μικρό γκρουπ (2-3 άτομα) ή μάθημα σε γκρουπ (4-8 άτομα).

ΑΤΟΥ

  • Μαθήματα σε ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά, βουλγαρικά
  • Εξειδίκευση εκπαιδευτών σε μαθήματα για παιδάκια (από 5 ετών)
  • Ευχάριστο και φιλικό κλίμα συνεργασίας

Pirin 92 E Str. 2770 Bansko, Ruse, Bulgaria

Τηλέφωνο: +359878169447

Email: bansko@banskohotels.gr

www.banskohotels.gr